40 сигнала за лоша миризма са постъпили от миналата нощ

...
 
40 сигнала за лоша миризма са постъпили от миналата нощ
Коментари Харесай

10 000 зелени билета продадени за часове в София

  40 сигнала за неприятна миризма са постъпили от предходната нощ в Бургас
Над 10 000 билета са продадени от сутринта до 12 часа през вчерашния ден, откакто общината разгласи влизане в действие на една от ограниченията за справяне със замърсяванета на въздуха в столицата.

" За страдание през последните три - четири дни, както бяха и прогнозите, се получиха съществени превишения на равнищата на фини прахови частици. За първи път през вчерашния ден пуснахме в послание и по този начин наречения " зелен билет ", който цели повече хора да слязат от персоналните си коли и да употребяват градския превоз. "
Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова след празника по случай 20 години от стартирането в употреба на първия сектор на софийското метро.

" Ще се подхващат и други ограничения, с цел да се разсеят тези излъчвания, включително и рестриктивни ограничения ", добави още тя.

" Каквито и ограничения да предприемем, в случай че от ден на ден хора не се включват персонално в тези начинания, мъчно ще можем да се оправим с това предизвикателство ", безапелационна беше Фандъкова.

Столичният кмет заяви, че се работи и по дълготрайна стратегия с ограничения против мръсния въздух, като най- огромната мярка е разширение на метрото. От думите й стана ясно, че към 300-400 000 души на ден употребяват метрото, като това оказва помощ да се икономисват 75 000 тона годишно излъчвания, а с стартирането на третата линия на метрото ще се спестят към 90 000 тона излъчвания.

Празникът беше маркиран на метростанция " Константин Величков ". На него участваха някогашният кмет Стефан Софиянски, Ангел Попов - заместник-министър на превоза, шефът на „ Метрополитен “ Стоян Братоев, общински съветници, депутати, жители на столицата.

Голямо скупчване на коли има в региона на Златните мостове на Витоша, заяви БНР. Екипи на общинска полиция не разрешават прекосяването им и по този начин се образуват тапи.

Освен в София въздухът е рисково замърсен и в Бургас, Смолян, Пловдив, Перник, Благоевград, Плевен, Велико Търново и Русе.

Близо 40 сигнала за неприятна миризма са постъпили от предходната нощ на зеления телефон на Регионална инспекция за опазване на околната среда и при дежурните на гражданска отбрана в Бургас, оповестиха от там. Уведомени са дежурните диспечери в рафинерията. Те са изпратили факс, в който се споделя, че всички производства с нездравословни излъчвания са спрени и няма превишение на допустимите правила на замърсяване. Тяхното пояснение за неприятния въздух в Бургас е, че мъглата задържа нездравословните субстанции ниско над града.

От Регионалната ревизия по околната среда и водите - Бургас оповестиха, че са почнали емисионно проучване качеството на атмосферния въздух, взаимно с Регионална лаборатория. Ще бъдат осъществени измервания в жилищните комплекси на града,както и кв. " Долно Езерово.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР